måndag 25 mars 2013

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen och då "måste" man ju äta våfflor. Så nu har vi nyss ätit äggvåfflor med hemgjord björnbärssylt och vispad grädde, mums!
Jag brukar göra frasvåfflor men nu testade jag ett annat recept, äggvåfflor, lite matigare och "fluffiga" och viktigast av allt, goda. Så goda att jag inte hann ta något foto på mina alster som jag brukar göra, för min man och dotter åt upp våfflorna vartefter jag gräddade dem. Jag hann med att smaka jag också.
Vill någon prova så kommer receptet här:

Äggvåfflor

100 g smör
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg

Smält smöret. Blanda vetemjöl, salt,bakpulver och hälften av mjölken till en slät smet. Rör ner resten av mjölken, äggen och fettet.
Grädda, ät och njut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar