Idag bakade jag en bärkaka med hallon och vinbär till fikat, tråkigt nog blev den lite mörk för jag glömde ställa äggklockan. Men den gick att god iallafall.
Kakan är lätt att göra och man kan lägga på de bär man önskar, har gjort den med rabarber, blåbär och hallon m.m.
Här kommer receptet om ni vill prova :
Bärkaka
2 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
Bär eller frukt
25-75 gr kallt smör
Pärlsocker (mängd efter hur sura bären är)
Smör och ströbröd till formen
Ugn 225 grader
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker, rör ner mjöl till en slät smet.
Häll i formen och täck med bär/frukt.
Hyvla över smör och strö på pärlsocker.
Grädda i ca 25-30 min. ( Passa så att den inte blir för mörk ;) )
Njutes med grädde, glass eller vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar